Koti > Junioriharjoitukset

Junioriharjoitukset

Seuran junioriharjoitukset ovat maanantaisin klo 16.00 nuoret ja klo 17.15 vanhemmat (13v. ja vanhemmat) juniorit.

Pelaajien määrän ja harjoitusinnokkuuden mukaan JSK muodostaa tarvittaessa uusia junioriharjoitteluryhmiä sekä tarjoaa lisäharjoittelumahdollisuuksia erikseen sovittuina ajankohtina.

Vanhempien junioreiden harjoitukset
Harjoitusjaksot on jaettu viiteen eri teemaan, joissa jokaisessa on oma oppimistavoitteensa. Jakson harjoitukset on nähtävissä hallin ilmoitustaululla sekä seuran www-sivustolla.

Jokaisen maanantain harjoituksen rakenne muodostuu seuraavasti:
• Alkulämmittely
• Yksilöharjoittelu
• Pari- tai ryhmäharjoitus
• Peliharjoitus
• Hyppyjä

Noin klo 18.30 loppuu ohjattu valmennus, tämän jälkeen saa pelailla veloituksetta, mikäli vapaita kenttiä on tarjolla.
Viidennen eli viimeisen harjoitusjakson teemana ovat varsinaiset peliharjoitukset , jolloin keskitytään etupäässä vain pelaamiseen.
Jotta harjoituksista saisi täyden hyödyn irti ja kehitys jatkuisi tasaisena, olisi omatoiminen harjoittelu, pelailu ja venyttely erittäin suositeltavaa ohjatun viikkotunnin lisäksi.

Nuorempien juniorien harjoitukset
Tarkemmat tiedot suoraan Squashpalvelu Järvenpäästä, Toni Wallin.

Uutuutena juniorien sparrausvuorot
Torstaisin klo 19.00-20.00 JSK järjestää junioreille sparrausvuoron. Toni Wallin Squashpalvelu Järvenpäästä ja JSK:n kilpapelaajat pelaavat tuolloin juniorien kanssa vapaamuotoisesti. Tule rohkeasti mukaan! Täällä opit uutta!

Vakuutus
Jokainen seuran harjoituksiin osallistuva juniori tarvitsee vakuutuksen mahdollisten tapaturmien varalta. Helpoiten sen saa hankkimalla Juniori pelaajan Squash-lisenssin. Lisenssi oikeuttaa myös osallistumaan virallisiin kilpailuihin sekä se sisältää tapaturma- vakuutuksen. Tarkemmat ohjeet löytyvät Squash.fi sivustolta. Mikäli pelaajalla on jo hankittuna tapaturmavakuutus, seuran on saatava siitä todistus. Todistuksesta on käytävä ilmi, että vakuutus kattaa liiton tai seuran järjestämissä kilpailuissa sattuneet tapaturmat. Huom! Normaali vapaa-ajanvakuutus ei pääsääntöisesti kelpaa. Varmista asia omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Squashlasit
Suomen Squashliiton hallitus on vuoden 2013 alussa päättänyt noudattaa Kansainvälisen- ja Euroopan Squashliiton päätöksiä ja säätänyt suojalasit pakollisiksi Suomessa kaikille junioreille. Tämä päätös koskee sekä juniorien että aikuisten kilpailuja. Päätös koskee myös seuran järjestämiä harjoituksia ja seurojen valmentajia kehoitetaan valvomaan päätöksen noudattamista kaikissa seuran harjoituksissa. Vakuutusyhtiöt pitävät tätä päätöstä tärkeänä. Squashissa sattuu erittäin harvoin vakavia loukkaantumisia, mutta on hyvä kuitenkin muistaa, että suojalasien käyttämättä jättäminen saattaa vaarantaa vakuutusturvan mahdollisen vamman sattuessa.
Järvenpään Squashklubin on noudatettava yo. päätöstä ja vuoden 2013 alusta lähtien kaikkien JSK:n järjestämiin harjoituksiin ja virallisiin kilpailuihin osallistuvien alle 19-vuotiaiden juniorien on käytettävä joko suojalaseja tai suojavisiiriä. JSK osallistuu näistä varusteista aiheutuviin kustannuksiin 20 eurolla (suojalasien hinta). Mikäli juniorille syystä tai toisesta suojalasit eivät sovellu, vaihtoehtona on visiiri, jonka hinta on 45 euroa. Myös visiiristä JSK maksaa saman 20 euron osuuden, ts. juniorin omavastuuosuudeksi jää 25 euroa. Kotihallimme Squashpalvelu Järvenpää myy ja vuokraa sekä suojalaseja että visiirejä. Niihin voitte tutustua tarkemmin paikan päällä. Lisätietoja Toni Wallinilta, 09-2711606, toni@motion4fun.com.

Huom! Normaalit silmälasit eivät ole riittävä, esimerkiksi vakuutusturvan kattava, varustus. Ts. kaikkien junioripelaajien on siis käytettävä joko suojalaseja tai visiiriä.